Massetesting ved skolestart

Regjeringen har kommet med anbefaling om at alle elever og ansatte i skolene, skal teste seg innenfor 24 timer før skolestart i januar. Dette blir gjort for å forhindre et smittehopp i oppstart av vårterminen. 

Du vil få utlevert en hurtigtest på skolen den morgenen du har fysisk oppmøte, 3. eller 4. januar. Sjekk Teams når og hvilket rom du skal møte opp til undervisning.

Elever som har hurtigtest hjemme kan teste seg med denne så tett opp til første undervisningsøkt som mulig, tidligst 24 timer før. Elever som bor på hybel kan få utlevert test i sin hjemkommune.

Hvis du har hatt covid-19 de siste 3 mnd eller har tatt dose 3 av vaksinen for minst 7 dager siden, trenger du ikke teste seg.

Har du nyoppståtte symptomer skal du ikke møte på skolen uansett resultat av test. Husk å melde fra til Smitteteam og til rektor eller kontaktlærer om du er smittet. 

Ønsker alle en riktig god og trygg nyttårsfeiring!

Skolen er for tiden under utbygging og renovering, noe som fører til midlertidige endringer for flere avdelinger på skolen.

Noen er så heldige at de vet tidlig hva de vil bli, men det kan være vanskelig å velge utdanningsprogram på videregående skole, eller å vite hva du skal studere og jobbe med i framtida. Det kan føles litt skummelt å velge et konkret yrke så tidlig, men det trenger det ikke å være. Det å velge yrkeskompetanse betyr ikke at du må gjøre det samme resten av livet.  

Du trenger ikke å bestemme deg nå for hva du skal bli for alltid. Tenk heller på hva du har lyst til å gjøre, og hva du vil bli god i akkurat nå. Hva kan du tenke deg å jobbe med i noen år fremover?

"Det som er bra med sjøhuset er at du treffer mange personligheter og får mye tilrettelegging" Elev Sjøhuset

 

 

«Etter å nesten ikke ha vært på skolen hele ungdomskolen, har jeg nesten ikke fravær i år.» Elev TIF

 

"Jeg trives med elektrofag på Godalen fordi jeg har flinke lærere og gode klassekamerater. Jeg trives med Kulde- varmepumpe- og ventilasjonsteknikk fordi vi kommer innom mye forskjellige jobber. Det er ganske vanskelig fordi en må tenke for å finne løsninger, men ikke for vanskelig, slik at jeg får utfordret meg selv." Emil, Vg2 Kulde- varmepumpe- og ventilasjonsteknikk

 

 

 "Jeg gikk i ungdomsbedriftsklassen, hvor jeg fikk være med å drive en bedrift fra start til slutt. Jeg likte dette spesielt godt da jeg planlegger å starte en bedrift selv etter læretiden er over. Å gå på SSR var svært lærerikt.'' Lærling SSR.
 

 

"Jeg får arbeide med trender og moter, som kommer inn i salongen. Jeg får bruke min kreativitet på å teste ut de forskjellige styling metodene, men også gjøre feil." Elev frisør, FBIE

"For meg er det å gå på blomst en utrolig mulighet for å jobbe med nydelige blomster og planter som du kan bruke og forme til dine egne ideer" Elev blomst, FBIE

 

"For meg handler håndverk og kreativitet om å løse problemer og få ting til å bli slik som jeg vil" Elev, HDP 

 

«Her føler jeg at jeg får god hjelp av lærerne og at de vil at jeg skal få til dette.» Elev Bygg- og anleggsteknikk

 

Til toppen