Smitteverntiltak på skolen - 14.12.2021

Regjeringen har besluttet at videregående skole skal over på rødt nivå fra torsdag 16.desember. Tiltakene varer i minimum 4 uker. Skolen vil foregå som "normalt" på grønt nivå tirsdag 14.desember og onsdag 15.desember.

Rødt nivå betyr ikke stengte skoler, samtidig mener vi at vi ikke kan sikre avstandskravene. Derfor blir det en kombinasjon av digital undervisning og undervisning på skolen så lenge vi er på rødt nivå.  Der vil vi være iallefall frem til og med 14. januar. Logg inn på Teams for å se hvordan dette vil påvirke deg og din undervisning.

Rødt nivå fra og med torsdag 16.12 med disse tiltakene:

1. Ingen syke skal møte på skolen

2. God hygiene og forsterket renhold

3. Kontaktreduserende tiltak:

- Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
    - Elever har faste plasser i hvert klasserom og faste samarbeidspartnere/makkergrupper
    - Avstand skal være minst en meter i alle situasjoner
    - Unngå trengsel og store samlinger - ikke lov til å oppholde seg i - gangene eller fellesareal
    - Bruk inngang nærmest klasserommet undervisningen foregår i

Se hele trafikklysmodellen og Smitteforebyggende tiltak (udir.no)
Se regjeringens forsterkede tiltak: Koronasituasjonen - regjeringen.no

Karantenetiltak

Regjeringen innfører like karanteneregler for omikron og andre virusvarianter, fra torsdag 16.desember, se egen pressemelding om dette. Både personer som man bor sammen med eller andre nærkontakter skal i karantene, også barn og ansatte. Sammen med testing og innføring av gul og rødt nivå vil det bidra til å begrense smitte i skoler og barnehager.

Ved helserelaterte spørsmål oppsøk Stavanger kommunes koronaside eller ta kontakt med din fastlege.

Rutiner for fraværsmelding

Elever over 18 år og foresatte til elever under 18 år, melder fravær til kontaktlærer.

Kontakt faglærer i forbindelse med fravær fra vurderinger

Dersom en elev må være borte fra skolen og går glipp av en vurderingsmulighet, skal eleven kontakte faglærer for å avtale om det skal gjennomføres en annen form for vurdering og rammer for denne.

Har du det vanskelig under koronapandemien?

Helsetjenestene er til for å hjelpe deg om du syns dette er for tungt til å håndtere alene eller med støtten fra dine nærmeste. Helsestasjon for ungdom | Stavanger kommune er åpen, og helsesykepleier på skolen din kan være noen å prate med. Les også denne artikkelen.

Koronaviruset

Vi oppfordrer alle om å holde seg oppdatert og følge nasjonale råd og føringer knyttet til situasjonen