Salg, service og reiseliv

Ønsker du å jobbe i butikk eller starte egen bedrift? Eller frister jobben som vekter, reiseliv eller en karriere innen administrasjon? Da kan utdanningsprogrammet salg, service og reiseliv passe for deg.  

Tur til prekestolen Privat

Hvorfor velge salg, service og reiseliv?

Du lærer

  • kundebehandling og salg
  • administrasjon og digitale verktøy
  • økonomisk og bærekraftig drift
  • om entreprenørskap
  • om reiseliv og turisme
  • planlegging og gjennomføring av sikkerhetstiltak

Du bør være

  • høflig og serviceinnstilt
  • interessert i å kommunisere med mennesker
  • åpen for ulike kulturer og tradisjoner
  • organisert, ryddig og strukturert

 Les mer om salg, service og reiseliv på vilbli.no

Hvorfor velge Godalen vgs?

Våre dyktige lærere har bred erfaring fra næringslivet, som gjør at den teoretiske delen av undervisningen har en yrkesrettet, praktisk og realistisk tilnærming.

Vi er pilotskole på nasjonalt nivå for Cybersikkerhet, og du vil gjennom første året få en grundig opplæring i et fagfelt som vil bli særs etterspurt i framtiden.

Gjennom siste skoleåret vil du få mulighet til å drive egen bedrift fra oppstartsfasen til avvikling av bedriften. Dette er helt i tråd med fagfeltet innovasjon og entreprenørskap.

I reiselivsfaget jobber vi med lokale og nasjonale aktører for å skape bærekraftige eventer og reiseopplevelser for turister og gjester. Vi har mange spennende attraksjoner i egen region, og Region Stavanger er en av våre samarbeidspartnere. 

Vi har utvekslingsprogram i Malaga og på Hjørring, gjennom Erasmus +.

Gjennom to år med ukentlig praksis i næringslivet vil du få mulighet til å bygge en flott CV som gir deg et verdifullt konkurransefortrinn.

Lenker til andre samarbeidspartnere: opplæringskontoret for vekterfaget i Rogaland og OSSR

Les mer om å søke skoleplass

Første året - Vg1 

Utdanningen til de fleste yrkene tar normalt fire år. Du går de to første årene på skole. Etterpå er det to år opplæring i bedrift som lærling. Du har også mulighet til å ta Vg3 påbygg slik at du får studiekompetanse.

Du har 35 timer opplæring i uken både i fellesfag og programfag. 

Andre året - Vg2

Du fortsetter opplæringen innen utdanningsprogrammet du valgte på Vg1. På Vg2 velger du retning, og du kan velge mellom de programområdene som finnes på ditt valgte utdanningsprogram.

Salg og reiseliv:

Hva lærer du?
Går du denne studieretningen lærer du salg, markedsføring og merkevarebygging. Du vil også lære om oppbyggingen av reiselivsnæringen, å utøve unik service, og å skape gode kundeopplevelser i salgs- og reiselivsbedrifter.

Hva kan du jobbe med?
Etter endt studie kan du jobbe i forskjellige roller innenfor salg, service og markedsføring i hotellnæringen, i flyindustrien og i alle andre typer reiselivsbedrifter.

Du kan også jobbe innenfor salg og markedsføring i butikk, nettbutikk, eller om du ønsker, starte din egen arbeidsplass.

Service, sikkerhet og administrasjon:

Hva lærer du?
Går du denne studieretningen lærer du vekterfaget, sikkerhet og beredskap. Du lærer å bli en viktig ressursperson for kunder og bedrifter, og å være trygg i din rolle i konflikt- og nødssituasjoner, samt å håndtere- og kommunisere med kunder på en profesjonell måte.

Du vil også lære økonomi, den daglige driften av bedrifter, personalhåndtering og HMS.

Hva kan du jobbe med?
Etter du har gått denne studieretningen kvalifiserer du for jobber innen vekter- og sikkerhetsfaget, HMS-arbeid i forskjellige bedrifter, personalledelse og kontor- og administrasjonsfaget.

Våre Vg2-tilbud
Våre Vg2-tilbud
Vg2 salg og reiseliv
Vg2 Service, sikkerhet og administrasjon

 Du har 35 timer opplæring i uken både i fellesfag og programfag. 

 

Tredje året - Vg3

Du blir normalt læring og fortsetter opplæringen i en godkjent lærebedrift. Du blir lærling i det programområdet du valgte på Vg2. Læretiden er to år, og når du er ferdig med læretiden kan du ta fag- og svennebrev.

Les mer om å bli lærling

Du har også mulighet til å ta Vg3 påbygg for å få studiekompetanse.

Etter at du har fått yrkeskompetanse som f.eks. fag- eller svennebrev kan du ta Vg4 Påbygging til generell studiekompetanse hos oss.

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.