Testing erstatter karantene

Testing skal nå erstatte smittekarantene. Dette gjelder personer under 18 år og for elever over 18 år på videregående skole. Det opereres med to kategorier, smittetilfelle og utbrudd. Det sistnevnte er når antall smitte og nærkontakter når en viss størrelse. Smittevernkontorene er de som avgjør dette i samarbeid med skolen.

Dersom det er smittetilfelle(r) i en klasse, defineres du som øvrig nærkontakt:

• Er du uvaksinert/har kun fått første dose vaksine, bør du ta en test så snart du får beskjed om at du er nærkontakt.
  • På skolen kan du få testutstyr hos helsesøster, på miljøkontoret og i resepsjonen i 4. etasje.
  • Dersom du av ulike årsaker må hente test selv, se informasjon her
  • Begrens sosial omgang inntil negativt testsvar foreligger
  • Følg med på helsetilstanden din i 10 dager. Ha lav terskel for å teste deg på nytt dersom du får symptomer.
  • Er du fullvaksinert og får symptomer, er det viktig at du tester deg.
  • Tar du en selvtest som blir positiv er det viktig at du kontakter smittesporingsavdelingen på tlf: 47781641.
    Dette nummeret er forbeholdt melding av positive prøvesvar. Telefonen er betjent mellom kl. 09-22 på hverdager og mellom kl. 10-22 i helgene.

Skolen bruker SMS og Teams som informasjonskanal mot elevene.